Costa Bolla webáruház minőségi online márkabolt

Művész olajfesték

Művész olajfesték

Az olajfestés alapjai

  Az olajfestés a művészek évszázadok óta használt technikája. Az olajfesték kötőanyaga levegőn száradó növényi olaj, amely oxigénnel lassan reagálva napokig szárad. Ez a szabályozott száradási sebesség (általában 3-6 nap) megengedi, hogy sokáig változtassunk, javítsunk, átdolgozzunk részleteket a képen.

A festékrétegeket felvihetjük egymásra, az áttetsző vagy erősen fedő festékekkel változatos hatásokat érhetünk el. Használhatjuk a művészfestéket pasztózusan vagy erősen meghígítva akvarellszerűen vagy szórva is (airbrush).
  Az olajfesték lenolajjal, terpentinnel vagy lakkbenzinnel hígítható, illetve lazúrosabbá tehető festőszer vagy dammárlakk hozzákeverésével. A kész festményt átlakkozható festménylakkal vagy dammárlakkal, fényestől a mattig, átalakítva az olajfestékünk eredetileg selymes fényét.

Pannoncolor művész olajfestékek

  A PANNONCOLOR művész olajfestékei a tradicionális hengerszékes bedörzsöléssel készülnek, ami kiváló szemcsefinomságot, így nagy fedőképességet és gazdaságos felhasználhatóságot eredményez. A klasszikus gyártási technológiának köszönhetően a PANNONCOLOR OLAJ művészfesték hígítás nélkül használva megőrzi az ecsetvonásokat, festőkéssel és speciális eszközökkel dolgozva különleges felületi hatások érhetők el vele.

A több mint 50 féle árnyalatban kapható Pannoncolor olajfestékek többsége egyedi pigmentet tartalmaz, így a Pannoncolor színek jól keverhetők egymással palettán és magán a festményen is.

Ezeket a festékeket több árcsoportba soroltuk, amelynek alapja a magas pigment tartalom miatt az alapanyag árfekvése. Mivel a gyártási technológia minden esetben azonos, a termékek minősége – az árszinttől függetlenül – minden esetben kiváló. A színek és árnyalatok fejlesztését festőművészekkel együttműködésben, az ő igényeik és visszajelzéseik alapján fejlesztjük.

  A több mint 50 féle szín, amelyek között olyan egyedi színek is megtalálhatóak, mint pélául az „Alizarin Krapplak”, 5 féle kiszerelésben kapható. A paletta a teljes színskálát felölelő 22ml-es tubusoktól a 38 ml-es és 200 ml-es termékeken át a gazdaságos 500ml-es kiszerelésig, amely méretben a gyakran használt színek hozzáférhetőek.


5termék15

Művész olajfesték 22ml Pannoncolor többféle színben, Ft-tól

Raktáron
1 750 Ft

Művész olajfesték Pannoncolor 200ml többféle színben Ft-tól

Raktáron
8 620 Ft

Művész olajfesték Pannoncolor 38ml többféle színben, Ft-tól

Raktáron
2 620 Ft
5termék15

FESTŐSZEREK OLAJFESTÉKHEZ:


Művész lenolaj: Tisztított, fehérített növényi olaj festékek hígítására.

kiszerelés: 30ml,100ml,200ml,500ml,1000ml

Mûvész terpentin: Festékhígító, mely egyben a festőeszközök tisztítására is használható.Velencei terpentin: Vörösfenyőből készült természetes balzsam, amely használata során javítja az olajfesték fényét és kenhetőségét. Használják még az elaszticitás növelésére. Minél elasztikusabb egy kötőanyag, annál csekélyebb mértékben hatnak a száradásnál a feszülési erők.

kiszerelés: 30ml,100ml,200ml,500ml,1000ml

Velencei terpentin: Vörösfenyőből készült természetes balzsam, amely használata során javítja az olajfesték fényét és kenhetőségét. Használják még az elaszticitás növelésére. Minél elasztikusabb egy kötőanyag, annál csekélyebb mértékben hatnak a száradásnál a feszülési erők.

kiszerelés:

Művész festőszer: Fényesítő és hígitó hatású műgyanta és lenolaj tartalmú festőszer. Terpentinnel hígitható.

kiszerelés: 100ml,200ml,500ml,1000ml

Standolaj: A standolajjal kevert festékek gyorsabban és fénylő felülettel száradnak, s az időjárási befolyásokkal szembeni ellenállásuk jelentősen fokozódik. Ezért kötő vagy adalékanyagként olyan olajfestményekhez használják, amelyek a szabadban erősebben ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek.

kiszerelés:100ml

Szikkatív: A zsíros olajok száradási készségének feljavítását és gyorsítását segítik elő. Óvatosságból csak cseppenként használjuk. A zsíros olajok száradási készségének fokozása, bőséges szikkatív adagolás mellett pont az ellenkező hatást eredményezi.

kiszerelés:30ml

Olajfestményhez lakkok:

Dammárlakk matt, selyemfényű és fényes: A dammárgyanta terpentines oldata. Olajfestékhez keverve növeli annak fényét. A festmények utólagos lakkozására is alkalmas. Használat előtt jól fel kell rázni.

Festménylakk fényes és matt kivitelben: Terpentinben oldott színtelen, nem sárguló műgyanta. Használat előtt jól fel kell rázni.