Costa Bolla webshopKaróra vízállósági információk - Costa Bolla karóra webshop


 

  • Nem vízálló: Az órát semmiféle nedvesség pára nem érheti.
  • 30M Water Resistant: Fröccsenő víz, eső, pára, kézmosás megengedett.
  • 50M Water Resistant: Kézmosásra, strandolásra alkalmas, de ne működtesse a gombokat a víz alatt, illetve amíg nedves a tok.
  • 100M Water Resistant: Úszásra, könnyűbúvárkodásra alkalmas.
  • 200M Water Resistant: Használható tartályos merüléshez, kivéve hélium-oxigén gázt igénylő mélységben.

Víz alatt tilos a gombok állítása, nyomkodása. Szaunában használni tilos! A termálvíz, szappan, szauna használata a tömítések károsodásához vezethet. Mielőtt az órát nedvesség érné, ellenőrizze a tok és a gombok épségét. Ha bármilyen rendellenességet észlel, forduljon szervizhez. Ne hagyja az órát felhevülni a napon, illetve átforrósodott órával ne menjen vízbe, mert ez az óra beázását eredményezheti. Egyes modellek bőr vagy szövetszíjjal kerülnek forgalomba. Ezek a szíjak élettartama víz vagy nedvesség hatására lecsökkenhet, ezért kerülje az úszást bőrszíjas órában. Az ékszerórák vizes használatát nem javasoljuk, mert a kövek kiázhatnak.

Ha az órában víz vagy párakicsapódás jelenne meg, adja be ellenőrzésre szakszervizbe, mert a víz korrodálhatja az óraházon belüli alkatrészeket. Ámbár az óra úgy van tervezve, hogy sikeresen ellenálljon a normál használat közben jelentkező rázásnak, ennek ellenére nem ajánlatos, hogy durva bánásmódnak, kézi ütésnek tegye ki vagy kemény felületre ejtse. Az óra és a szíj tisztításához puha ruhát használjon, ne használjon illékony vegyszereket. Kerülje, hogy szélsőséges hőmérsékletnek, mágneses térnek tegye ki az órát. A naptáras óráknál kerülje a naptár beállítását este tíz óra és hajnali négy óra között, mert a naptár meghibásodásához vezethet. Ha sós víz éri az órát, tiszta vízzel öblítse le és törölje szárazra. Ne próbálja meg kinyitni a tokot vagy eltávolítani a hátsó fedelet, mert ez a vízállóság megszűnéséhez és a garancia elvesztéséhez vezethet. Az ékszer órákat jellegükből adódóan csak alkalmi viseletre javasoljuk.

www.costabolla.eu