Korrekt webáruház

Costa Bolla korrekt webáruház minősítés

Costa Bolla webáruház minőségi online márkabolt

Ajándék ötletek

Minőségi karóra márkák, férfi és női karórák

Adriatica svájci karóra, Boccia Titanium karóra, Daniel Klein férfi karóra, Eterna karóra, Freelook női óra, Kronaby okosóra, Le Temps svájci karóra, Mühle Glasshütte karóra, Orient karóra, Oris karóra, Santa Barbara Polo & Racquet Club karóra, Sergio Tacchini férfi óra, U-Boat karóra

Művészkészletek

Derwent művész ceruzakészlet, Daler-Rowney művész festőkészlet, Pannoncolor pasztelkészlet, Fome rézkarcprés, Graph'it átvilágító tábla

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

Tovább

A pasztelltechnika jellemzője

A pasztell-technika felfogható úgy, mint egy átmenet a rajzolás és a festészet között, mert könnyen lehet festményhatású képeket alkotni. Ajánljuk hozzá a pasztellrajzalpokat, pasztelltömböket, aminek az érdessége, kidolgozása ehhez a technikához készült.

Típusai:

Olajpasztell

Porpasztell

Pasztellceruza

Olajpasztell-technika jellemzői

A zsírkrétánál sokkal jobb minőségű, de hasonló hatású technika. Előnyére válik, hogy nagyon élénk, fényes színei mellett könnyen felvihető szinte bármilyen felületre. Hátránya, hogy a színeket nem tudjuk keverni, egymásra felvinni. Emiatt az árnyalatok kialakítására, valósághű kép készítésére kevésbé alkalmas.

Porpasztell-technika jellemzői

Az olajpasztellhez képest sokkal többoldalú a felhasználása és sokkal élethűbb képeket készíthetünk vele, mert a színek jól keverhetők, sok árnyalatot tudunk készíteni vele. Annak a függvényében, hogy milyen keménységű porpasztellt használunk, eltérő típusú képeket, rajzokat, festményszerű rajzokat készíthetünk vele.

Kemény porpasztell-technika jellemzői

Mint általában a kemény rajzeszközöket, a kemény porpasztell-technikát is skicchez, előrajzoláshoz ajánljuk.

Félkemény porpasztell-technika jellemzői

A félkemény porpasztell-technikával már elindultunk a festményszerű irányba, de ha még inkább szeretnénk festményszerűt alkotni, akkor vagy puha porpasztellel dolgozunk rá vagy eleve porpasztellt használunk.

Puha porpasztell-technika jellemzői

Szinte olajfestményszerű képeket készíthetünk a puha porpasztellkrétákkal. Nem szükséges aládolgozni keményebb pasztellel. Több réteget fel tudunk vinni, nagyon finom részleteket, árnyalatokat tudunk kialakítani vele.

Pasztellceruza

A pasztellceruza keménysége a kemény és félkemény pasztell között van. Mivel ceruzáról beszélünk, így a vékony vonalvastagságú rajzok készíthetők vele, aminek előnye, hogy apró, kis részleteket is könnyen ki tudunk alakítani. Viszont festményszerű kép készítésére kevésbé alkalmas.

 

 

 

Tovább