Costa Bolla ajándék webshop, női és férfi karóra, művészellátó webáruház

Online Pénztárca beváltás: 10.000Ft-ként 500Ft OP beváltható (bővebben itt) 

Vízálló óra, antiallergén óra, divatóra, okosóra, sportóra, svájci óra, elegáns férfi és női karóra

Művészkészlet, festőkészlet, rajzkészlet

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

A pasztelltechnika jellemzője

A pasztell-technika felfogható úgy, mint egy átmenet a rajzolás és a festészet között, mert könnyen lehet festményhatású képeket alkotni. Ajánljuk hozzá a pasztellrajzalpokat, pasztelltömböket, aminek az érdessége, kidolgozása ehhez a technikához készült.

Típusai:

Olajpasztell

Porpasztell

Pasztellceruza

Olajpasztell-technika jellemzői

A zsírkrétánál sokkal jobb minőségű, de hasonló hatású technika. Előnyére válik, hogy nagyon élénk, fényes színei mellett könnyen felvihető szinte bármilyen felületre. Hátránya, hogy a színeket nem tudjuk keverni, egymásra felvinni. Emiatt az árnyalatok kialakítására, valósághű kép készítésére kevésbé alkalmas.

Porpasztell-technika jellemzői

Az olajpasztellhez képest sokkal többoldalú a felhasználása és sokkal élethűbb képeket készíthetünk vele, mert a színek jól keverhetők, sok árnyalatot tudunk készíteni vele. Annak a függvényében, hogy milyen keménységű porpasztellt használunk, eltérő típusú képeket, rajzokat, festményszerű rajzokat készíthetünk vele.

Kemény porpasztell-technika jellemzői

Mint általában a kemény rajzeszközöket, a kemény porpasztell-technikát is skicchez, előrajzoláshoz ajánljuk.

Félkemény porpasztell-technika jellemzői

A félkemény porpasztell-technikával már elindultunk a festményszerű irányba, de ha még inkább szeretnénk festményszerűt alkotni, akkor vagy puha porpasztellel dolgozunk rá vagy eleve porpasztellt használunk.

Puha porpasztell-technika jellemzői

Szinte olajfestményszerű képeket készíthetünk a puha porpasztellkrétákkal. Nem szükséges aládolgozni keményebb pasztellel. Több réteget fel tudunk vinni, nagyon finom részleteket, árnyalatokat tudunk kialakítani vele.

Pasztellceruza

A pasztellceruza keménysége a kemény és félkemény pasztell között van. Mivel ceruzáról beszélünk, így a vékony vonalvastagságú rajzok készíthetők vele, aminek előnye, hogy apró, kis részleteket is könnyen ki tudunk alakítani. Viszont festményszerű kép készítésére kevésbé alkalmas.