Costa Bolla ajándék webshop, női és férfi karóra, művészellátó webáruház

Vízálló óra, antiallergén óra, divatóra, okosóra, sportóra, svájci óra, elegáns férfi és női karóra

Művészkészlet, festőkészlet, rajzkészlet

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

Művész pasztellkréták, pasztellceruzák, pasztelltömb, pasztell-rajzlap

A pasztelltechnika jellemzője

A pasztell-technika felfogható úgy, mint egy átmenet a rajzolás és a festészet között, mert könnyen lehet festményhatású képeket alkotni. Ajánljuk hozzá a pasztellrajzalpokat, pasztelltömböket, aminek az érdessége, kidolgozása ehhez a technikához készült.

Típusai:

Olajpasztell

Porpasztell

Pasztellceruza

Olajpasztell-technika jellemzői

A zsírkrétánál sokkal jobb minőségű, de hasonló hatású technika. Előnyére válik, hogy nagyon élénk, fényes színei mellett könnyen felvihető szinte bármilyen felületre. Hátránya, hogy a színeket nem tudjuk keverni, egymásra felvinni. Emiatt az árnyalatok kialakítására, valósághű kép készítésére kevésbé alkalmas.

Porpasztell-technika jellemzői

Az olajpasztellhez képest sokkal többoldalú a felhasználása és sokkal élethűbb képeket készíthetünk vele, mert a színek jól keverhetők, sok árnyalatot tudunk készíteni vele. Annak a függvényében, hogy milyen keménységű porpasztellt használunk, eltérő típusú képeket, rajzokat, festményszerű rajzokat készíthetünk vele.

Kemény porpasztell-technika jellemzői

Mint általában a kemény rajzeszközöket, a kemény porpasztell-technikát is skicchez, előrajzoláshoz ajánljuk.

Félkemény porpasztell-technika jellemzői

A félkemény porpasztell-technikával már elindultunk a festményszerű irányba, de ha még inkább szeretnénk festményszerűt alkotni, akkor vagy puha porpasztellel dolgozunk rá vagy eleve porpasztellt használunk.

Puha porpasztell-technika jellemzői

Szinte olajfestményszerű képeket készíthetünk a puha porpasztellkrétákkal. Nem szükséges aládolgozni keményebb pasztellel. Több réteget fel tudunk vinni, nagyon finom részleteket, árnyalatokat tudunk kialakítani vele.

Pasztellceruza

A pasztellceruza keménysége a kemény és félkemény pasztell között van. Mivel ceruzáról beszélünk, így a vékony vonalvastagságú rajzok készíthetők vele, aminek előnye, hogy apró, kis részleteket is könnyen ki tudunk alakítani. Viszont festményszerű kép készítésére kevésbé alkalmas.