Korrekt webáruház

Costa Bolla korrekt webáruház minősítés

Costa Bolla webáruház minőségi online márkabolt

Ajándék ötletek

Minőségi karóra márkák, férfi és női karórák

Adriatica svájci karóra, Boccia Titanium karóra, Daniel Klein férfi karóra, Eterna karóra, Freelook női óra, Kronaby okosóra, Le Temps svájci karóra, Mühle Glasshütte karóra, Orient karóra, Oris karóra, Santa Barbara Polo & Racquet Club karóra, Sergio Tacchini férfi óra, U-Boat karóra

Művészkészletek

Derwent művész ceruzakészlet, Daler-Rowney művész festőkészlet, Pannoncolor pasztelkészlet, Fome rézkarcprés, Graph'it átvilágító tábla

Művész temperafesték

Művész temperafesték

A tempera (latin temperare: 'keverni') egy festészetben alkalmazott technika. Lényege a temperafesték használata, amelyben a színezőanyag egy olajos-vizes emulzióban van eloszlatva. Festés közben a temperafesték vízzel hígítható, de a vízfestékekkel ellentétben száradás után már nem.

A tempera az olajfestés elterjedése előtt a festészet legfontosabb eljárása volt, a középkor táblaképei, az ikonok ezzel a technikával készültek.

A magyar kereskedelemben tempera néven hozzák forgalomba azokat a festékeket is, amelyeket inkább gouache kategóriába sorolunk. Ezek annyiban mások a hagyományos tempera festékekhez képest, hogy száradás után is újra oldhatók vízzel. A PANNONCOLOR Temperafestékére is ez az újraoldhatóság jellemző.

Temperafestékkel szinte minden szívóképes felületre jól lehet festeni, papírra, deszkára, vászonra, falra. A középkorban krétaalapozásra dolgoztak, a könnyed, tiszta színek a fehér alapozáson jól érvényesülnek. A temperafesték vékony rétegben is jól fed, felvitelére a hosszabb szőrű ecsetek a legalkalmasabbak.

A PANNONCOLOR Temperával készült festmény színei nagyon tartósak, az olajfestékhez képest kevésbé hajlamosak a sárgulásra.

temperát az olajtechnikával vegyítve is lehet alkalmazni. A temperával aláfestett képet lehet olajfestékkel folytatni, a régi mesterek gyakran éltek is ezzel a lehetőséggel. A temperaképet lehet lakkozni, ekkor szinte alig lehet megkülönböztetni a lakkozott olajképtől, de ez éppen legnagyobb varázsától, tiszta, könnyű színhatásától fosztja meg.

 

Tovább
Ecsetkész tempera Pannoncolor 500ml, Ft-tól
2 070 Ft
Művész temperafesték 18ml Pannoncolor, Ft-tól
350 Ft
Művész temperafesték 200ml Pannoncolor, Ft-tól
1 700 Ft

Pannoncolor temperafajták

A PANNONCOLOR Tempera

 művészfestékek erős fedőképességű színek. Gyors száradás után a felület szép egyenletes és matt lesz. Száradás után vízben újra oldódnak. A színek egymással jól keverhetõk, de a festést kombinálhatjuk pasztellkrétával  vagy olajfestéssel is.  Elsősorban iskoláskorúaknak ajánljuk, mert a művész  minőségű festékkel igazán öröm és élmény az alkotás. Az intenzív színek garantálják a sikert.

  A PANNONCOLOR Tempera művészfestékek többsége hengerszékkel finomítva készülnek, ezért kis szemcseméretű festékeket állítunk elő, amelyek tökéletes eredményhez vezetnek az alkotás során. A nagy gondossággal válogatott, nagy színtartósságú pigmentek mellett természetes kötőanyagot használunk, amelyek vízben újra oldható (gouache jellegû) mûvészfestéket eredményeznek. Termékeink gyártását a speciális gépek és kézműves technológia ötvözése és a folyamatos minőségellenőrzés jellemzi.

A PANNONCOLOR Ecsetkész Tempera

  A PANNONCOLOR Tempera festékek nagyobb kiszerelésben, további hígitást nem igénylő ecsetkész állagban is kaphatóak. Az ecsetkész tempera festék ugyanazokat a pigmenteket és festékanyagokat tartalmazza, mint tubusos kiszerelés, így igény szerint még tovább hígitható. Az alacsonyabb koncentráció miatt a festékek szavatossági ideje 3 év.

PANNONCOLOR Óriás Gombfesték

  A PANNONCOLOR Óriás Gombfesték az óvodások és óvónénik kedvence. A könnyen oldódó és kiadós festékkorongok sokáig tartanak és gyönyörű színeket eredményeznek, még erős hígitás mellett is. Az Óriás Gombfesték színei egyesével is kaphatóak.

Tovább