Costa Bolla ajándék webshop, női és férfi karóra, művészellátó webáruház

Vízálló óra, antiallergén óra, divatóra, okosóra, sportóra, svájci óra, elegáns férfi és női karóra

Művészkészlet, festőkészlet, rajzkészlet

Művész temperafesték

Művész temperafesték

A tempera (latin temperare: 'keverni') egy festészetben alkalmazott technika. Lényege a temperafesték használata, amelyben a színezőanyag egy olajos-vizes emulzióban van eloszlatva. Festés közben a temperafesték vízzel hígítható, de a vízfestékekkel ellentétben száradás után már nem.

A tempera az olajfestés elterjedése előtt a festészet legfontosabb eljárása volt, a középkor táblaképei, az ikonok ezzel a technikával készültek.

A magyar kereskedelemben tempera néven hozzák forgalomba azokat a festékeket is, amelyeket inkább gouache kategóriába sorolunk. Ezek annyiban mások a hagyományos tempera festékekhez képest, hogy száradás után is újra oldhatók vízzel. A PANNONCOLOR Temperafestékére is ez az újraoldhatóság jellemző.

Temperafestékkel szinte minden szívóképes felületre jól lehet festeni, papírra, deszkára, vászonra, falra. A középkorban krétaalapozásra dolgoztak, a könnyed, tiszta színek a fehér alapozáson jól érvényesülnek. A temperafesték vékony rétegben is jól fed, felvitelére a hosszabb szőrű ecsetek a legalkalmasabbak.

A PANNONCOLOR Temperával készült festmény színei nagyon tartósak, az olajfestékhez képest kevésbé hajlamosak a sárgulásra.

temperát az olajtechnikával vegyítve is lehet alkalmazni. A temperával aláfestett képet lehet olajfestékkel folytatni, a régi mesterek gyakran éltek is ezzel a lehetőséggel. A temperaképet lehet lakkozni, ekkor szinte alig lehet megkülönböztetni a lakkozott olajképtől, de ez éppen legnagyobb varázsától, tiszta, könnyű színhatásától fosztja meg.

 


5termék15

Ecsetkész tempera Pannoncolor 500ml, Ft-tól

Állapot:
new
Raktáron
2 260 Ft

Művész metál temperafesték 30ml Pannoncolor, Ft-tól

Állapot:
new
Raktáron
1 370 Ft

Művész temperafesték 18ml Pannoncolor, Ft-tól

Állapot:
new
Raktáron
390 Ft

Művész temperafesték 200ml Pannoncolor, Ft-tól

Állapot:
new
Raktáron
1 860 Ft
5termék15

Pannoncolor temperafajták

A PANNONCOLOR Tempera

 művészfestékek erős fedőképességű színek. Gyors száradás után a felület szép egyenletes és matt lesz. Száradás után vízben újra oldódnak. A színek egymással jól keverhetõk, de a festést kombinálhatjuk pasztellkrétával  vagy olajfestéssel is.  Elsősorban iskoláskorúaknak ajánljuk, mert a művész  minőségű festékkel igazán öröm és élmény az alkotás. Az intenzív színek garantálják a sikert.

  A PANNONCOLOR Tempera művészfestékek többsége hengerszékkel finomítva készülnek, ezért kis szemcseméretű festékeket állítunk elő, amelyek tökéletes eredményhez vezetnek az alkotás során. A nagy gondossággal válogatott, nagy színtartósságú pigmentek mellett természetes kötőanyagot használunk, amelyek vízben újra oldható (gouache jellegû) mûvészfestéket eredményeznek. Termékeink gyártását a speciális gépek és kézműves technológia ötvözése és a folyamatos minőségellenőrzés jellemzi.

A PANNONCOLOR Ecsetkész Tempera

  A PANNONCOLOR Tempera festékek nagyobb kiszerelésben, további hígitást nem igénylő ecsetkész állagban is kaphatóak. Az ecsetkész tempera festék ugyanazokat a pigmenteket és festékanyagokat tartalmazza, mint tubusos kiszerelés, így igény szerint még tovább hígitható. Az alacsonyabb koncentráció miatt a festékek szavatossági ideje 3 év.

PANNONCOLOR Óriás Gombfesték

  A PANNONCOLOR Óriás Gombfesték az óvodások és óvónénik kedvence. A könnyen oldódó és kiadós festékkorongok sokáig tartanak és gyönyörű színeket eredményeznek, még erős hígitás mellett is. Az Óriás Gombfesték színei egyesével is kaphatóak.