Costa Bolla ajándék webshop, női és férfi karóra, művészellátó webáruház

Online Pénztárca beváltás: 10.000Ft-ként 500Ft OP beváltható (bővebben itt) 

Vízálló óra, antiallergén óra, divatóra, okosóra, sportóra, svájci óra, elegáns férfi és női karóra

Művészkészlet, festőkészlet, rajzkészlet

Művész temperafesték

Művész temperafesték

A tempera (latin temperare: 'keverni') egy festészetben alkalmazott technika. Lényege a temperafesték használata, amelyben a színezőanyag egy olajos-vizes emulzióban van eloszlatva. Festés közben a temperafesték vízzel hígítható, de a vízfestékekkel ellentétben száradás után már nem.

A tempera az olajfestés elterjedése előtt a festészet legfontosabb eljárása volt, a középkor táblaképei, az ikonok ezzel a technikával készültek.

A magyar kereskedelemben tempera néven hozzák forgalomba azokat a festékeket is, amelyeket inkább gouache kategóriába sorolunk. Ezek annyiban mások a hagyományos tempera festékekhez képest, hogy száradás után is újra oldhatók vízzel. A PANNONCOLOR Temperafestékére is ez az újraoldhatóság jellemző.

Temperafestékkel szinte minden szívóképes felületre jól lehet festeni, papírra, deszkára, vászonra, falra. A középkorban krétaalapozásra dolgoztak, a könnyed, tiszta színek a fehér alapozáson jól érvényesülnek. A temperafesték vékony rétegben is jól fed, felvitelére a hosszabb szőrű ecsetek a legalkalmasabbak.

A PANNONCOLOR Temperával készült festmény színei nagyon tartósak, az olajfestékhez képest kevésbé hajlamosak a sárgulásra.

temperát az olajtechnikával vegyítve is lehet alkalmazni. A temperával aláfestett képet lehet olajfestékkel folytatni, a régi mesterek gyakran éltek is ezzel a lehetőséggel. A temperaképet lehet lakkozni, ekkor szinte alig lehet megkülönböztetni a lakkozott olajképtől, de ez éppen legnagyobb varázsától, tiszta, könnyű színhatásától fosztja meg.

 


5termék 15
5termék 15

Pannoncolor temperafajták

A PANNONCOLOR Tempera

 művészfestékek erős fedőképességű színek. Gyors száradás után a felület szép egyenletes és matt lesz. Száradás után vízben újra oldódnak. A színek egymással jól keverhetõk, de a festést kombinálhatjuk pasztellkrétával  vagy olajfestéssel is.  Elsősorban iskoláskorúaknak ajánljuk, mert a művész  minőségű festékkel igazán öröm és élmény az alkotás. Az intenzív színek garantálják a sikert.

  A PANNONCOLOR Tempera művészfestékek többsége hengerszékkel finomítva készülnek, ezért kis szemcseméretű festékeket állítunk elő, amelyek tökéletes eredményhez vezetnek az alkotás során. A nagy gondossággal válogatott, nagy színtartósságú pigmentek mellett természetes kötőanyagot használunk, amelyek vízben újra oldható (gouache jellegû) mûvészfestéket eredményeznek. Termékeink gyártását a speciális gépek és kézműves technológia ötvözése és a folyamatos minőségellenőrzés jellemzi.

A PANNONCOLOR Ecsetkész Tempera

  A PANNONCOLOR Tempera festékek nagyobb kiszerelésben, további hígitást nem igénylő ecsetkész állagban is kaphatóak. Az ecsetkész tempera festék ugyanazokat a pigmenteket és festékanyagokat tartalmazza, mint tubusos kiszerelés, így igény szerint még tovább hígitható. Az alacsonyabb koncentráció miatt a festékek szavatossági ideje 3 év.

PANNONCOLOR Óriás Gombfesték

  A PANNONCOLOR Óriás Gombfesték az óvodások és óvónénik kedvence. A könnyen oldódó és kiadós festékkorongok sokáig tartanak és gyönyörű színeket eredményeznek, még erős hígitás mellett is. Az Óriás Gombfesték színei egyesével is kaphatóak.

Szűrés
Termék státusza
Márka
Állapot